Te is lehetsz életmentő! Véradásra buzdítanak Maros megyében

„A véradás életeket menthet – TE is lehetsz életmentő” címmel indított kampányt a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Év eleje óta Maros megyében már 788 autóbaleset történt, 28 esetben az áldozatok kiszabadítása érdekében kellett közbelépniük a katasztrófavédelem szakembereinek. Az autóbalesetek során 28-an vesztették életüket és további 1030 személy súlyosan megsérült. A sérültek sürgősségi ellátása során külső vagy belső vérzés miatt többen vérátömlesztésre szorultak  – tájékoztatott a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Kép forrása: Maros Megyei Katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem szakemberei véradásra buzdító kampányt hirdettek november 18-ig, hogy segítsék a Marosvásárhelyi Regionális Vérközpontot a vérellátásban. A lakosság minden nap reggel 7:30 és 13 óra között jelentkezhet véradásra a Molter Károly utca 2. szám alatt működő Marosvásárhelyi Regionális Vérközpontba. Az illetékesek hangsúlyozták, véradásra a vércsoporttól függetlenül lehet jelentkezni. A véradási feltételekről, valamint további részletekről az alábbi weboldalon lehet érdeklődni: www.transfuzie-mures.ro

A Maros Megyei Katasztrófavédelem által kezdeményezett kampány célja a véradásra bátorítás mellett, felhívni a figyelmet a balesetek megelőzésére. Országos szinten a véradók számának csökkenése súlyos ellátási problémákat okoz az autóbaleseteknél, ezért az illetékes intézmények folyamatos véradási kampányokkal próbálják megoldani a hiányt. Idén november 20-án tartják a közlekedési balesetek áldozatainak világnapját, ezért tájékoztató és ismeretterjesztő rendezvényeket szerveznek országos szinten.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?