Nagyteljesítményű tűzoltóautóval gazdagodott a Maros megyei katasztrófavédelem

A Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség járműparkja akár 10 000 liter víz tárolására és szállítására alkalmas különleges járművel gazdagodott nemrégiben.

 Az országos Vízió 2020 projekt keretében megvásárolt, összesen 200 darab tűzoltóautó került kilenc megyébe, közülük egy Maros megyébe is. Az új felszerelés átvétele után a tűzoltók elkezdték a jármű tanulmányozását.

A nagy mennyiségű szállítható víz és hab mellett az autónak modern felszerelése van. Ezenkívül nem nyomás alatt álló forrásból, tavakból vagy folyókból is föltölthető vízzel. Ez akkor jelent előnyt, amikor a beavatkozás nehezen elérhető, tűzcsapoktól nagy távolságra található területeken történik. A speciális jármű a nagy kiterjedésű bozóttüzek oltására is alkalmas.

„A napokban a Maros Megyei Katasztrófavédelem tűzoltóegységei a jármű használatához továbbképzésen vesznek részt. A különleges jármű több mint 500 lóerős és alkalmas a nehezen megközelíthető területek lefedésére is” – mondta Dan Petru Daniel, a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a gépparkjuk járműveinek több mint ötven százaléka 10 évnél idősebb, ezért is van szükség z állomány frissítésére. A projektet a Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében hajtják végre országszerte, értéke csaknem 682 millió euró. A projekt a tűzoltóegységek járműveinek felújítása, cseréje mellett a további szükséges járművek hiányát is próbálja lefedni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?