Megindult négy jégtábla a Maros folyón

A felmelegdés hatására megindult négy jégtábla a Maros folyón, az egyiket Déda, a másik hármat Palotailva, Ratosnya és Galonya térségéből jelentették – tájékoztatta az Agerpes hírügynökséget a Maros Megyei Készenléti Felügyelőség vezetője.

Dorin Oltean szerint ha torlaszok alakulnak ki, robbantással fogják megbontani ezeket, hogy elejét vegyék az áradásnak. Oltean elmondta, az egyre növekvő vízszint miatt Füleháza térségében kiürítettek vasárnap egy esztenát. Hozzátette, Lucian Goga Maros megyei prefektus és a Maros Vízügyi Igazgatóság szakemberei is kiszálltak a helyszínre.

Cristian Virag, a Maros megyei ISU sajtószóvivője szerint a Palotailva és Ratosnya térségében levő jégtáblák hozzávetőlegesen 1 km-esek, a galonyai 300 méteres. A szóvivő azt is elmondta, a meteorológiai figyelmeztetések alapján még csütörtökön elrendelték a megye önkormányzatai számára a meder- és ároktisztítást, illetve a vízfolyások figyelemmel követését, hogy ne adódjanak problémák a lakott területeken.

Amennyiben gondot észlelnek, az özkormányzatoknak kötelességük azonnal értesíteni az illetékes hatóságokat – tette hozzá Virag.

Kimaradt?