Szabálysértésnek minősítette a csendőrség Beke István és Szőcs Zoltán sajtótájékoztatóját

Szabálysértési figyelmeztetésben részesítette a Kovászna Megyei Csendőrség Kulcsár-Terza József parlamenti képviselőt, amiért július 20-án, Beke István és Szőcs Zoltán kiszabadulásának másnapján nagyobb csoport jelenlétében sajtótájékoztatót tartott. A hírt maga a politikus osztotta meg közösségi oldalán.

„A sajátosan értelmezett román demokrácia újabb megnyilvánulása. Felfoghatatlan és elfogadhatatlan, hogy a Beke Istvánnal és Szőcs Zoltánnal tartott közös sajtótájékoztatót a csendőrség köztéri gyülekezésnek minősíti, és a mellékelt jegyzőkönyv tanúsága szerint szabálysértésért von felelősségre. Egyértelmű a szándék, de a megfélemlítési kísérlet nem érte el a kívánt hatását. Igazunkért ezután is felemeljük szavunkat” – fűzte hozzá a figyelmeztetést tartalmazó dokumentumról készített fotóhoz.

A jegyzőkönyvben egyébként azt róják fel a politikusnak, hogy nem jelezte előre a hatóságoknak, hogy tömegrendezvényt szervez.

Amint arról korábban beszámoltunk, Beke István és Szőcs Zoltán családtagjaik, barátaik, ismerőseik és számos újságíró jelenlétében 1112 napnyi fogság után szabadulva tartott sajtótájékoztatót Kulcsár-Terza Józseffel közösen Kézdivásárhely főterén.

A terrorváddal elítélt székely férfiak hangsúlyozták: ártatlanságuk tudatában felemelt fejjel mentek börtönbe és úgy is jöttek ki. Mindketten megköszönték a kézdivásárhelyi, háromszéki, székelyföldi, erdélyi és Kárpát-medencei magyaroknak, hogy mindvégig kiálltak mellettük és hangsúlyozták, erőt adott számukra a börtönben, hogy tudták, nemcsak a szűk családjukra számíthatnak.

(Címlapkép: Kovács Zsolt)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?