Szabadulásuk után megfigyelve érzik magukat a „székely terrorper” szereplői

Egy héttel a szabadulásuk után megfigyelve érzik magukat a „székely terrorper” elítéltjei, Beke István és Szőcs Zoltán, illetve Kulcsár Terza József parlamenti képviselő, aki a börtönévek alatt folyamatosan tartotta a kapcsolatot a kézdivásárhelyi férfiakkal.

A szerző felvételeHétfőn sajtótájékoztatót tartottak Kézdivásárhelyen, ahol Kulcsár Terza József elmondta: az elmúlt napokban rengeteg újságíró kereste Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, akik nem zárkóznak el a válaszadástól, ám 4 évnyi börtön után szeretnének minél több időt családjukkal tölteni. A nagyszámú megkeresés miatt azonban ismét a sajtó elé álltak, hogy válaszoljanak a felmerülő kérdésekre.

Jelek szerint a két kézdivásárhelyi férfi és a velük folyamatosan kapcsolatot tartó parlamenti képviselő nem csak a sajtófigyelem központjába került, mivel elmondásuk szerint úgy érzik „megfigyelik” őket. Erre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva Beke István elmondta: tisztában van azzal, hogy szabadulásuk óta megfigyelik őket, de ez jelenleg nem érdekli őt, hiszen tudja azt, hogy semmilyen törvényellenest nem tett, és nem is tesz. „Legyenek boldogak és kövérek. Nem érdekel, hogy megfigyelnek”, mondta Beke István. A másik érintett, Szőcs Zoltán leszögezte: nem követett el semmilyen bűncselekményt, viszont ennyi évnyi szenvedés és tapasztalat után figyelmesebb lett és meggondoltabban cselekszik.

A megfigyelésre ráerősített Kulcsár Terza József parlamenti képviselő, aki határozottan azt állította, hogy múlt hétfő óta megfigyelik, többször feltűnt számára, hogy ugyanaz az autó követi, és bárhol megfordult mindig úgy érzékelte, hogy néhány ember a nyomában van. Kifejtette, hogy az őszi parlamenti ülésszak elején fel fog szólalni és számon fogja kérni, hogy miért követik őket. 

Titokban tartja a bíróság, hogy mi alapján ítélték el Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt

Az egy hete szabadult kézdivásárhelyi férfiak újságírói kérdésre válaszolva rámutattak, hogy nem ismerhetik meg az őket érintő teljes periratot mivel nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva a bíróság nem adja ki azt a részt, amelyben a József Sándor álnéven szereplő, védett identitású tanú kihallgatásainak leirata szerepel.

Beke István elmondta: „elméletileg nem tudjuk kiről van szó, legyen boldog, ha tud!” Hozzátette: úgy érzik sok időnek kell még eltelnie, amíg megismerhetővé válik a teljes perirat és számukra is kiderül, hogy pontosan mit tartalmaz a dosszié, kik voltak, akik őket megfigyelték és felügyelték és nem kizárt, hogy meglepetések is érik őket. Szőcs Zoltán hozzátette: valószínű már csak utódaiknak lesz lehetőségük megismerni a teljes periratot. Rámutatott, már fogva tartásuk idején kérték az úgynevezett börtön dossziét, amit ugyan megígértek nekik, de végül négy év alatt sem kapták meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?