Șoșoacă miatt félbeszakadt az izraeli fejleményekről tartott parlamenti ülés

Zárt ajtós ülést tart kedden délután a parlament az izraeli fejleményekről, amelyen bemutatják a Hamász terrorszervezet október 7-i támadásáról készült videofelvételeket. Az ülést egy időre meg kellett szakítani Diana Şoşoacă szenátor miatt, aki filmezte az eseményt, és a felvételt közzé is tette az interneten.

Fotó: Agerpres/archív felvétel

A zárt ajtós ülés összehívását Silviu Vexler, a nemzeti kisebbségek képviselőházi frakciójának tagja javasolta. A politikus figyelmeztette kollégáit, hogy az izraeli védelmi erők filmje nagyon felkavaró.

Röviddel az ülés kezdete után több képviselő és szenátor feldúltan elhagyta a termet, és nem kívánt nyilatkozni a látottakról, csak annyit közöltek, hogy a képsorok „nagyon durvák”.

Sergiu Vlad, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora például azt mondta a sajtónak, hogy képtelen volt végignézni a gyerekek traumatizálásáról szóló felvételeket. „Barbárság, az emberiség legalja” – jellemezte a látottakat az USR politikusa.

Az ülést meg kellett szakítani egy időre, mert Diana Şoşoacă szenátor videofelvételt készített a teremben, amit közzétett a Facebookon. Az ülésteremből távozó szociáldemokrata párti Daniel Suciu annyit mondott erről a sajtónak, hogy „egy kis incidens” történt.

Az USR képviselője, Emanoil Ungureanu közölte, hogy az ülésről a filmben bemutatott áldozatok személyiségi jogainak védelmében zárták ki a sajtót.

Az ülés jegyzőkönyvét sem jelentetik meg Hivatalos Közlönyben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?