Sepsiszentgyörgyön megduplázták a zöldövezetek szépítésre szánt támogatást

Sepsiszentgyörgy önkormányzata megduplázza azt az összeget, amit a lakótársulások kaphatnak zöldövezetek szépítésére. Idén a lakótársulások vagy azok a magánszemélyek, akik a tömbházak körüli zöldövezeteket gondozzák, már 3000 lejre kaphatnak a polgármesteri hivataltól díszfacsemetéket, cserjéket, élő sövényt, padokat, kerítést, virágokat, fűmagot és termőföldet.

A több mint tíz éve indított program keretében az elmúlt években 1500 lej volt a támogatás, ám mostanra megdrágult a kerítésanyag és többe kerülnek a padok is, ezért a sepsiszentgyörgyi önkormányzat keddi ülésén a támogatási összeg megduplázásról döntött. A keretösszeg 80 százalékát a városháza állja, a fennmaradó 20 százalékot az igénylőnek kell önrészként biztosítania, vagyis egy 3000 lejes igénylés az önkormányzatnak 2400 lejébe, az igénylőnek pedig mindössze 600 lejébe kerül.

Sikeres a program, tavaly 80 pályázatot adtak le | A szerző felvétele

A zöldövezet-szépítési program népszerű, hiszen tavaly közel 80 sepsiszentgyörgyi lakótársulás igényelt támogatást a polgármesteri hivataltól. A lépcsőházfelelős vagy az igénylő személy kiválasztja azokat a javakat, amelyekkel szépítené a lakónegyed zöldövezetét, majd megírja a kérést, melyet a lakótársulás képviselője, elnöke jóváhagy.

A kéréseket április végéig bármikor be lehet nyújtani a polgármesteri ügyfélszolgálati irodájához, de azt tanácsolják, ne hagyják utolsó pillanatra, mert a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetést jobban megsínylik.

Akiknek jóváhagyják a támogatást, az igényelt javakat a Városi Kertészetnél vehetik majd át, az ültetés, a padok és a kerítés felszerelése , illetve karbantartása azonban a kérelmező feladata.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?