Előkészítik Sepsiszentgyörgy első emeletes parkolóházának építését

Sepsiszentgyörgy önkormányzata elfogadta a központi piac közelében épülő emeletes parkolóház megvalósíthatósági tanulmányát. A helyi közszállítási vállalat és a szomszédos teniszpályák lebontását követően felszabaduló területen egy ötszintes parkolóházat építenek, amelyben 194 fedett parkolóhely lesz.

A legfelső emeleten minifoci és teqball pályákat, valamint fitnesz- és tornaszerekkel felszerelt termeket alakítanak ki. A terület rendezése által közvetlen összeköttetést teremtenek a Nicolae Iorga és a Bánki Donát utcák között. A beruházás teljes értékét 62,7 millió lejre becsülik.

A központi piac környékét és a városközpontot kiszolgáló emeletes parkolóház és a környezetében kialakított zöldövezet 10 647 négyzetméteres területet foglal el, ám a sepsiszentgyörgyi városháza jelenleg nem rendelkezik az összes földterület tulajdonjogával, ezért a beruházáshoz 3794 négyzetméternyi terület kisajátítására lesz szükség. Az önkormányzat arra számít, hogy az emeletes parkolóház megoldja a környéken a parkolóhelyek hiánya miatti gondokat, így javulnak a forgalmi feltételek és csökken a törvénytelenül parkoló autók száma.

Az öt szint az alagsorból, a földszintből és három emeletből áll

Sepsiszentgyörgy első emeletes parkolóháza 194 jármű befogadására lesz alkalmas, amiből 10-et mozgássérültek számára, 24 tágasabb parkolóhelyet a családok számára alakítanak ki, de lesz egy fedett kerékpárparkoló a földszinten, valamint 9 parkolóhely a motorkerékpárosok számára és 8 zárt tárolóhely a motorbiciklik számára. Emellett a környéken élőknek sportolási lehetőséget is kínálnak azáltal, hogy csapat- és egyéni sportok gyakorlására alkalmas teret alakítanak ki az épület legfelső szintjén.

Mint arról beszámoltunk, az emeletes parkolóház létrehozása része annak a városrehabilitációs tervnek, amely által a Multitrans szállítási vállalat és a Közüzemek vízszolgáltató, valamint a megyei sportigazgatóság régi székhelyeinek helyén, a központi piac mellett korszerű vásárcsarnokot és a kreatív ágazatok számára vállalkozói inkubátorházat építenek, továbbá parkosítják a területet. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a legutóbbi ülésén arról is döntött, hogy a központi piac mellett felszámolásra ítélt teniszpályák helyett három újat építenek a Szemerja negyedi stadion mögött.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?