Több mint 150 fejlesztés az elmúlt 2 évben Sepsiszentgyörgyön – mandátumértékelőt tartott Antal Árpád

Sepsiszentgyörgyön azért dolgoztak az elmúlt években, hogy a háromszéki megyeszékhely legyen az a hely, ahol biztonságos otthonra lelhetnek az emberek, és ahol a kisváros nyugalma mellett biztosítani tudják a nagyvárosokra jellemző szolgáltatásokat – mutatott rá mandátuma felének értékelőjén Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta: azon dolgoznak, hogy a háromszéki megyeszékhely legyen Székelyföld legdinamikusabban fejlődő városa.

Az erdélyi magyarok kétharmada él olyan településen, ahol magyar ember vezeti az önkormányzatot, mutatott rá Antal Árpád, aki feladataként jelölte meg, hogy Sepsiszentgyörgyön – Erdély legnagyobb, magyar többségű városában – úgy dolgozzanak, hogy ne csak saját városukra gondoljanak, hanem olyan modelleket találjanak ki, amelyek által az emberek bízhatnak az önkormányzatokban egész Erdélyben.

Fotók: Kristó-Gothard Hunor

A sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak több forrásból áll rendelkezésére pénz: a helyi adók és illetékből, a személyi jövedelemadóból, az európai uniós, hazai és magyarországi kormányzati forrásokból, sorolta Antal Árpád, aki szerint a fejlesztéseket nem a helyiek adójából, hanem minden esetben külső forrásokból végzik, ezért már hosszú ideje a törvény által megengedett legalacsonyabb szinten tartják az ingatlanadót.

Az elmúlt két évben Sepsiszentgyörgyön több mint 150 fejlesztést indítottak el vagy fejeztek már be, ismertette a keretszámot Antal Árpád, majd a Művész Moziban tartott beszámolójában mintegy 300 oldalon szemléltette az elkezdett, a már zajló és a befejezett munkálatokat, programokat. Antal Árpád emlékeztetett, hogy két éve a választási kampányban készítettek egy újságot, amelyben tételesen, konkrét ígéretek szerepelnek, amit a mandátum végére meg szeretnének valósítani. A polgármester arra kérte a sepsiszentgyörgyieket, keressék meg ezt az újságot és abban jelöljék meg, mi az, ami már elkezdődött és mi az, ami megvalósult a 2020-ban ígértekből.

„Minden, amit megígértünk elindult, több mint 150 fejlesztés kezdődött el vagy fejeződött már be. Most a mandátum felénél azt kell mondanom: a vállalásaink egésze meg kell megvalósuljon két év múlva!” – fejtette ki Antal Árpád, aki szerint egy beruházás az ötlettől a megvalósításig legkevesebb 3–5 évbe telik. Megtervezik, pénzforrást szereznek rá, kiválasztják a kivitelezőt és az elkezdi, majd befejezi a munkálatot. „Egy beruházás akkor tűnik fel az embereknek, amikor ennek a folyamatnak a kétharmadán már túl vagyunk”, mondta a sepsiszentgyörgyi polgármester.

Az esemény Sepsiszentgyörgy imázsfilmjének megtekintésével zárult, amely többnyire helyi alkotók műve. A filmet hamarosan a nagyközönség előtt is bemutatja az önkormányzat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?