Pluszbevétel érdekében bővítenék a Kolozsvár Arénát

Pluszbevétel érdekében átalakítják a Kolozsvár Aréna földszintjét, továbbá egy moduláris konferenciaközponttal egészítik ki – jelentette be kedden Alin Tișe.

Kolozs megye tanácselnöke kiemelte, hogy bár a kolozsvári sétatéri stadion bevételei évről évre nőttek, még a bukaresti Național Arénát is „lekörözte”, de annak érdekében, hogy a megye sportklubjait támogassák, a belépőjegyeket továbbra is megfizethető szinten kell tartaniuk. Emiatt keresnek egyéb bevételforrást. A földszintet egy nyitott, több eseményre alkalmas térré alakítják majd át, ugyanakkor üzletek, éttermek és egyéb kereskedelmi egységek is helyet kapnak majd ott, még egy sport bevásárlóközpont is nyílhat.

Fotó: Visit Cluj

Az önkormányzat közleményében kiemelte azt is, hogy az események sokszínűsége szükségessé teszi azt is, hogy kialakítsanak egy konferenciaközpont, amely rendezvényhelyszínként is üzemelhet majd.

Ennél többet egyelőre nem tudni az aréna átalakításáról, az arra vonatkozó projektet a későbbiekben fogják kidolgozni. Emlékeztettek ugyanakkor arra, hogy a Cluj Arénának tavaly 5,94 millió lej bevétele volt, amivel „legyőzte” a bukaresti Național Arénát, amelyiknek 2023-ban egymillió eurónak megfelelő 4,9 millió lejt inkasszált. Mint írták, az elmúlt évben, a koronavírus-járvány időszakát kivéve folyamatosan nőt a stadion bevétele. 2019-hez viszonyítva tavaly nagyjából 23 százalékos növekedést könyveltek el.

A közlemény arról nem szól, hogy mekkora kiadása volt tavaly az arénának. Azt tudjuk viszont, hogy 2022-ben például a romániai stadionok veszteségesek voltak. Mint írtuk, szakemberek már akkor is figyelmeztettek, hogy kizárólag futballmérkőzések szervezéséből nem lehet ezeket a sportlétesítményeket fenntartani, hanem kiegészítő szolgáltatásokból kellene azok bevételeit növelni. A budapesti Puskás Arénának például esküvőket is szerveznek, Kolozsvár esetében pedig már tavaly bebizonyosodott, hogy a több pénzt hozott az arénának a zene, mint a foci.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?