Három hét alatt kell kicserélnie a kivitelezőnek a kolozsvári stadion gyepszőnyegét

Aláírták a megbízási szerződést a kivitelezővel a kolozsvári sétatéri stadion (Cluj Arena) gyepszőnyegének a kicserélésére – számolt be keddi közleményében a stadion fenntartója, a Kolozs Megyei Tanács.

Megújul a pálya | Fotó: Cluj Arena Facebook-oldalA tájékoztatás szerint a munkálatokra kiírt közbeszerzési eljárást az Eco Garden Construct kft. nyerte meg 2 623 627 lejes (áfa nélkül) árajánlattal. A megállapodást hétfőn írták alá, szerdán pedig a munkálatok megkezdéséről szóló rendeletet is kiadják. A kivitelezőnek három hét áll a gyep kicserélésére.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az aréna pályájának minősége az elmúlt hetekben azzal került be a hírekbe, hogy a hazai meccseit a stadionban rendező, a kiesés ellen menekülő Universitatea labdarúgócsapata az első osztályú bajnokság alapszakaszának hajrájában a rossz minőségű pályának is köszönhetően ért el jó eredményeket a felsőházi csapatok ellen. A 30 ezer férőhelyes létesítmény gyepszőnyege minden évben megszenvedi az Untold könnyűzenei fesztivált, az esemény után több évben is teljes cserére volt szükség az Untold szervezőinek költségén.

Most azért sietnek a rendbehozatallal, mert idén júniusban Kolozsvár is otthont ad az U21-es korosztályos labdarúgó Európa-bajnokságnak, amit Románia Grúziával (Georgiával) közösen rendez. A kincses város a D-csoport küzdelmeinek lesz a helyszíne, és három-három meccset rendeznek a Cluj Arenában, illetve a fellegvári (CFR-) stadionban, ezenkívül a negyeddöntő egyik mérkőzésére is a sétatéri létesítményben kerül sor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?