Közpénzből cserélik ki a Kolozsvár Aréna gyepét

Fotó: M. Á. Zs.Már március 20-án elkezdődhet Kolozsváron a sétatéri stadion gyepszönyegének cseréje – jelentette be kedden Alin Tișe, Kolozs Megye Tanácsának elnöke. A politikus szerint ezt a műveletet azért kell mihamarabb elkezdeni, hogy a 30 ezer férőhelyes létesítmény idén nyáron optimális körülmények között tudja fogadni az ifjúsági Európa-bajnokságra kijutott csapatokat. 

A Kolozsvár Aréna gyepe az elmúlt hetekben „kerül be a hírekbe” azt követően, hogy a stadiont használó Kolozsvári U a mocsaras pályát kihasználva papíron jobb játékerőt képviselő csapatok (Farul, Rapid) ellen ért el pozitív eredményeket. A sétatéri létesítmény gyepszőnyege minden évben megszenvedi az Untold fesztivált, az esemény után több évben is teljes gyepszúnyeg-cserére volt szükség - az Untold szervezőinek költségén. Tavaly nyáron ez kimaradt, mert az élvonalba feljutott U szerette volna Kolozsváron fogadni ellenfeleit, így csak felszínes helyrehozásra jutott idő. 

Alin Tișe tájékoztatása szerint a munkálatok már március 20-a után elkezdhetik, amikor a válogatott mérkőzései miatt két hetes szünetet tartanak a SzuperLigában. „A pályázati eljárás folyamatban van. Valamikor a hónap második felében meglesz a nyertes, és odaítéljük a szerződést. A versenyszünetben, ami a hónap végén lesz, szeretnénk elkezdeni a gyepszőnyeg, a vízelvezető rendszer, a fűtési rendszer cseréjét” – fogalmazott a megyei tanács elnöke, hozzátéve, hogy a munkálatokhoz szükséges pénzt elkülönítették a költségvetésben.

A szerződés becsült összértéke 3,25 millió lej (mintegy 658 ezer euró). A pályázati kiírás szerint a 7900 négyzetméteres gyep természetes fű lesz, nem pedig hibrid, ahogyan eredetileg tervezték.

Először végeznek ilyen kaliberű munkálatokat a 2011-ben átadott stadionban, a Untold szervezői eddig csak a gyepszőnyeget cserélték ki. 

Kapcsolódók

Kimaradt?