Vb-selejtező: a trikolórok „bebetonozták” negyedik helyüket Kolozsváron

Gólnélküli döntetlent játszott Kolozsváron a román labdarúgó-válogatott Dánia ellen és ezzel nagyjából el is játszotta kijutási esélyeit az oroszországi rendezésű 2018-is világbajnokságra. Christoph Daum csapata "bebetonozta" negyedik helyét a tabellán.

Továbbra is 'elátkozottnak' számít Kolozsvár a román labdarúgó-válogattt számára, ugyanis a trikolórok egyetlen, a közelmúltban itt lejátszott mérkőzésükön nem ünnepelhettek győzelmet.

Aage Hareide, dán szövetségi kapitány: Arra számítottunk, hogy Románia nekünk esik, lévén, hogy győzelmi kényszerben játszottak. A kezdeti nyomást ellensúlyozandó telezsúfoltuk a középpályát, hogy ne tudjanak felfejlődni. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, óriási helyzeteink voltak, megszerezhettük volna a 3 pontot, de az 1 pont sem rossz. A mai mérkőzések után elmondhatjuk, hogy jó eséllyel küzdünk a második, play-offba való bejutást jelentő helyért.

A mérkőzés első helyzete Razvan Mariné volt, aki 18 méterről középről lőtte Schmeichel kezébe.

A kolozsvári kemény mag az 5. percben elkezdett bozgorozni. Éljen a dán-magyar testvériség!

A csapatok nagyon óvatosan játszanak, egyik fél sem vállal fölösleges kockázatot, az első negyedórában a középpályán gyilkolják egymást a játékosok. Az első valódi gólszerzési lehetőség Keserü nevéhez fűződik, aki a 18. percben kihagyta a kihagyhatatlant.: 4 méterre Schmeichel kapujától kapott gy oldalbeadást, amit fölé lőtt. A kihagyott helyzet 'felpörgeti' a meccset, előbb a dánok jutnak helyzethez Eriksen révén:  a tizenhatos vonaláról fordulásból lőtt rá, de Tatarusanu megfogta a labdát. A következő támadásnál ismét Keserü kerül helyzetbe, de a jobbról érkező átadást kisodródva csak spiccel tudta mellé lőni.

A bozgorozás után előkerültek a katonadalok is, ami tulajdonképpen ugyancsak a magyarok “kedvéért” csendültek fel.

Kevéssel a szünet előtt a Tottenham csatára, Eriksen szerezhette volna meg a dánok számára a vezetést, de Keserühöz hasonlóan ő is fölé emelt.

Christoph Daum, román szövetségi kapitány: Csalódottak vagyunk, az első félidőben volt egy pár jó gólszerzési lehetőségünk. A játékosaim győzni akartak, kihozták magukból a maximumot. Hazai környezetben mindig nagyobb a győzelmi kényszer. Keserünek nagyszerű gólszerzési lehetőségei voltak, örülök, hogy eljutott azokba a helyzetekbe. Ugyanakkor nem szabad egyenlőségjelet tenni a bolgár bajnokság és világbajnoki selejtezők között.

A második félidő egy óriási dán lehetőséggel kezdődött, Chiriches nagyot mentett volt csapattársa, Eriksen ellen. A vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezést és a szünetben beállt Jorgensen az 50 percben keresztben ellőtt labdája centiméterekkel tévesztett célt.

A 70. percben beállt Martin Braitwaite új lendületet hozott a vendégek támadójátékába, a vendégek nagyon erős utolsó 20 percet produkáltak, de gól nem született.

Románia-Dánia
Kolozsvár Aréna, 26 895 néző
Románia: Ciprian Tatarusanu, Romeo Benzar, Alin Tosca, Vlad Chiriches, Alexandru Chipciu, Mihai Pintilii, Claudiu Keseru, Iasmin Latovlevici, Razvan Marin, Cristian Sapunaru, Nicolae Stanciu
Dánia: Kasper Schmeichel, Peter Ankersen, Jannik Vestergaard, Simon Kjaer, Riza Durmisi, Andreas Christensen, Willian Kvist, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Lasse Schone, Andreas Cornelius

Eredmények

  • Montenegró-Lengyelország 1-2
  • Románia-Dánia 0-0
  • Örményország-Kazahsztán 2-0
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lengyelország 5 4 1 12–6 +6  13
2. Montenegró 5 2 1 2 10–6 +4  7
3. Dánia 5 2 1 2 7–5 +2  7
4. Románia 5 1 3 1 6–4 +2  6
5. Örményország 5 2 3 6–10 –4  6
6. Kazahsztán 5 2 3 3–13 –10  2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?