Ismét ki kell cserélni a Kolozsvár Aréna gyepét?

Három nappal az Untold fesztivál lejárta után siralmasan néz ki a 30 ezer fő befogadására alkalmas Kolozsvár Aréna gyepe.

A Legat de Cluj című YouTube-csatornára hétfőn felkerült egy drónfelvétel, amely az Untold fő helyszíneként szolgáló Kolozsvár Arénában folyó szétszerelési munkálatokat mutatja be.

A képsorok tanusága szerint a 30 ezer fő befogadására alkalmas stadion gyepe - az elmúlt évekhez hasonlóan - siralmas állapotban van a 4 napos fesztivál után, a fű a játéktér jelentős részéről teljesen eltűnt, máshol pedig borzasztóan megkopott. Egyelőre kérdéses, hogy a stadion gyepmesterének sikerül-e „újraéletszeni” a játékfelületet, vagy egy teljesen új gyepszőnyeg leterítésére lesz szükség. 

Az elmúlt években az Untold költségén rendszerint kicserélték a stadion gyepét, mert az a fesztivál után már nem volt alkalmas labdarúgó mérkőzések megrendezésére.

A stadion hagyományosan a Kolozsvári U otthonának számít. Az Egyetemisták az elmúlt években a másodosztályban szerepeltek, ahol a bajnokság később kezdődik el az élvonalhoz képest, így nem érintette annyira érzékenyen a csapatot az Untold. Idén viszont - hét éves szünet után - az U feljutott a Superligába, és a kolozsvári megafesztivál miatt több hazai mérkőzését is Medgyesen kényszerült lejátszani.   

A Kolozsvári U következő hazai mérkőzése az augusztus 20-i hétvégén esedékes a Sepsi OSK ellen. Egyelőre nem tudni, hogy addig elfogadható állapotba hozzák-e a stadiont.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?