Épül az Untold – így korlátozzák a forgalmat a kolozsvári Sétatér körül

Már múlt héten elkezdődtek a forgalmi korlátozások a kolozsvári Untold fesztivál helyszíne körül. Keddtől a Sétatér és környékének egy részét a gyalogosok előtt is lezárják.

Amint a polgármesteri hivatal honlapján olvasható, a Stadion sétány augusztus 10-ig délután 15 órától hajnali 4:30-ig zárva lesz, augusztus 15-ig pedig csak éjszakánként (23.30 – 04.30), de augusztus 10. és 15. között – ha szükséges – akkor nappal is.

A Függetlenség út a Garibaldi hídtól a Bem (G. Coșbuc) utcáig már csütörtök óta zárva van az autós forgalom előtt, csak a tömegközlekedési eszközök jártak itt, hétfőtől, augusztus 1-től azonban már minden forgalmat eltereltek innen, keddtől pedig már a Napoca hídig tart a lezárás, és ez augusztus 10-én hajnali 4:30-ig így is marad. Bár a kihelyezett tábla szerint augusztus 2-től, keddtől tilos a Napoca hídról a Garibaldi híd irányába kanyarodni személyautóval, amint a helyszínen szembesültünk vele, már hétfőn reggel is lezárták ezt az útvonalat.Illusztráció: Kiss Gábor

A Függetlenség út augusztus 10. után a Garibaldi hídtól a Bem (G. Coșbuc) utcáig lesz ismét lezárva, augusztus 15-én 4:30-ig, de ebben az időszakban a tömegközlekedés már járni fog itt. Ugyanez az útszakasz augusztus 15-én este 23:30-tól augusztus 16-án hajnali 4:30-ig is zárva lesz.

Hétfőn, augusztus 1-én a Bem (George Coşbuc) utca Függetlenség út felé tartó sávja a Fürdő (Cardinal Iuliu Hossu) utcától zárva lesz, 2-án éjféltől augusztus 10-én hajnali 4:30-ig pedig mindkét sávon lezárják a forgalmat, majd augusztus 12-én 4:30-ig ismét csak a Függetlenség út felé tartó sávon korlátozzák az autós forgalmat (a tömegközlekedést nem), amennyiben a helyzet úgy kívánja. Augusztus 12. után sem lesz teljesen szabad a közlekedés a Bem (George Coşbuc) utcában, augusztus 15-én hajnalig ugyanis még lezárják a Függetlenség út felé tartó sávot a Stadion sétánytól, majd augusztus 15-én este 13:30-tól 16-án 4:30-ig ismét.

Az autós forgalom korlátozása mellett a gyalogos övezeteket is lezárják a BT Aréna és a Kolozsvár Aréna körül, a Sétatér egy részére sem lehet bemenni augusztus 2. és 10. között.

Az augusztus 4. és 7. között megszervezett fesztivál miatt az elmúlt hétvégén elköltözött, a következő hétvégén pedig elmarad a Kolozsvár Aréna mögött megszervezett mozgó zöldségpiac is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?