Pénteken kezdődik a Mentés másként pedagógiai konferencia Kolozsváron

Augusztus 12-én a nulladik napon egy erdei sétával kezdődik, majd 13–14-én szakmai programokkal, kerekasztallal, műhelyfoglalkozásokkal és előadásokkal folytatódik a Mentés másként pedagógiai konferencia Kolozsváron az Apáczai Csere János Elméleti Líceumban.

A Mentés másként konferencia olyan pedagógusoknak, pedagógushallgatóknak, segítő szakembereknek, oktatási szakértőknek, művészeknek, médiában dolgozóknak szól, akik sokszor magányos harcosnak érzik magukat, amikor a közoktatásban próbálnak helytállni vagy változást elérni.

A konferencia a szakmabeliek platformjaként lehetőséget teremt az oktatásban, tanárképzésben, politikai döntéshozatalban agyonhallgatott problémák, marginálisként kezelt témák megvitatására, illetve olyan együttműködések kialakítására, amelyek kisebb, helyi szinteken változást idézhetnek elő, jó példákként másokat is inspirálhatnak.

A szakmai konferencia szervezői azt szeretnék, ha az elmúlt év történései, jelenségei kellő hangsúlyt kapnának, hosszú távon nem merülnének feledésbe: mind a kudarcok, amelyek számos gyermek lemorzsolódását okozták, és amelyek hatását még sokáig érezni fogjuk; mind a sikerek, amelyeket a digitális pedagógia terén lelkiismeretes munkával és profizmussal valósított meg sok pedagógus, oktatásban dolgozó szakember.

Az idei konferencia kisebb létszámú esemény lesz online közvetítéssel, de a rendezvény struktúráját megtartják, és hangulatában is az eddigi évekhez hasonló közösségi élménnyé akarják tenni.

A Mentés Másként konferencia augusztus 12-én, csütörtökön, a 0. napon egy erdei sétával indul, melyre hívnak mindenkit, ahol Blizik Picur outdoor tréner vezeti be az érdeklődőket élménypedagógia és az erdő használatának módszertanába.

A szakmai konferencia programja 13-án, péntek 9.30-kor kezdődik a megnyitóval, majd szakmai kerekasztallal, előadásokkal és műhelyekkel folytatják a programot. Az előadókról, illetve a műhelypanelekről részletesebben ide kattintva lehet olvasni, a teljes program pedig a konferencia hivatalos közösségimédia-oldalán, itt érhető el. A Mentés másként pedagógiáról pedig innen tudhat meg többet. 

Kimaradt?