Péntek délutánig még várjuk adományaikat a magyarfülpösi Szivárvány Ház javára

A Maszol kezdeményezésére a Marosvásárhelyi Rádió, az Erdélyi Magyar Televízió és a csíkszeredai Fun FM rádió közösen idén is meghirdette adománygyűjtési akcióját a Magyarfülpösön működő Szivárvány Házban élő gyermekek számára: a tartós élelmiszert, tisztálkodó-, tisztító- és fertőtlenítőszereket december 10-ig, péntekig még leadhatják Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Csíkszeredában kezdeményezésben részvevő médiaorgánumok székhelyén.

Fotó: Maszol

Az elmúlt hetekben jelentős adománymennyiség gyűlt össze mindhárom helyszínen, együttérző polgárok tucatjai mozdultak meg felhívásunkat olvasva és igyekeztek a gyermekek segítségére sietni. Az akció sikerét és az önzetlen segíteni akarást példázza az is, hogy voltak, akik telepakolt autójukkal gördültek be a szerkesztőség udvarára, mások pedig szakadó esőben vagy éppen hóviharban gyalog is elhozták adományaikat. Ezúton is köszönjük mindazok megmozdulását, akik meghallották a segítségkérő szavakat és lehetőségeikhez mérten, ugyanakkor a legnagyobb szeretettel és alázattal tették hozzá saját részüket az adománygyűjtéshez.

Az adományokat Kolozsváron a Maszol szerkesztőségében, a Sólyom (Marconi) utca 24/A szám alatt, Marosvásárhelyen az Erdélyi Magyar Televízió székhelyén, a Predeál utca 12. Szám alatt, illetve Csíkszeredában a Fun FM rádió szerkesztőségében, a Venczel József utca 19. Szám alatt adhatják le 10 és 17 óra között. Az adománygyűjtési akció december 10-én, pénteken 17 órakor zárul.

Az olvasói visszajelzésekből azt is tudjuk, olyanok is vannak, akik ezután juttatják el felajánlásaikat a gyűjtőpontok valamelyikére. Pénteken délutánig még bárki elhozhatja adományait, amelyekkel hozzájárulna a magyarfülpösi Szivárvány Ház éléskamrájának feltöltéséhez: elsősorban tartós élelmiszereket, száraztésztát, étolajat, lisztet, ruhákat, tisztálkodó- és tisztítószereket várunk, amelyek a mélyszegénységben élő magyar gyermekek sorsán könnyítenek.

Mivel sok rászoruló gyermek él a mezőségi szórványkollégiumban, minden étel- és ruhaadomány esélyt jelent számukra a mindennapi élet megkönnyítésében és a tanulásban: ha az olaj és liszt ott a kamra polcán, a napi betevőn már nem, csupán az üzemanyagár előteremtésén kell aggodalmaskodniuk pedagógusaiknak.

Kapcsolódók

Kimaradt?