Megtelt a Szivárvány Ház kamrája: rengeteg adomány érkezett a szórványgyerekekhez

Hétfő délelőtt a Maszol és Marosvásárhelyi Rádió néhány munkatársa felkerekedett, és személyesen adta át a kolozsvári és marosvásárhelyi támogatók adományait a magyarfülpösi Szivárvány Ház gyermekeinek. Egy kisbusz és egy autó roskadozott a jótékonykodók csomagjaitól, rengeteg alapélelmiszer, ruha, oktatási segédeszköz, játék és könyv érkezett a szórványkollégiumba. Ady István lelkész meghatottan értékelte az adománygyűjtést, elmondása szerint karácsony körül az emberek szíve nyitottabb az adakozásra, a szeretetre.

Mint korábban írtuk, Ady István református lelkész szórványkollégiumot alapított a mezőségi Magyarfülpösön, ahol a környékről összegyűjtött magyar gyermekek képzett szakemberek segítségével szakszerű ellátásban, oktatásban és nevelésben részesülnek. Minden ősszel egyre többen kopogtatnak a Szivárvány Ház kapuján. Aki nem találkozik ezekkel a sorsokkal, nem is gondolná, mennyi rászoruló magyar gyermek él Erdélyben.

A Maszol kezdeményezésére, a Marosvásárhelyi Rádióval partnerségben november 10-én gyűjtés indult a folyamatosan növekvő létszámú magyarfülpösi bentlakásos kollégium, a Szivárvány Ház támogatásáért. Felhívásunk nyomán sokan adományoztak tartós élelmiszert, ruhát, cipőt a szórványintézmény lakói számára. Ady István Marosvásárhelyen járt egy kisbusszal, hogy a begyűjtött adományok egy részét a rászoruló gyerekeknek és családjaiknak elvihesse. Hétfő délelőtt a marosvásárhelyiek és kolozsváriak adományai is megérkeztek a szórványkollégiumba: a Maszol és Marosvásárhelyi Rádió néhány munkatársa szállította el a rengeteg csomagot.

„Ha egy kicsit lenyugszunk, és a találkozás keltette érzelmeink elcsitulnak, mérlegeljük az adományozást. Nagyon örvendünk, sok olyan űrt pótol, amit magunktól nem tudtunk volna befedni” – értékelte a lelkész olvasóink és a rádióhallgatók megmozdulását. Hozzátette, a Szivárvány Ház lakóinak nemcsak ünnepi időszakban, hanem egész évben ugyanakkora segítségre szomjaznak, mint karácsonykor, hiszen sok kallódó magyar gyerek van, aki csak a kinyújtott, segítőkész kézre vár, ami átlendítheti az iskola küszöbén és a nehézségeket is szebbé teheti.

Az intézmény oktatói kiemelték, a Szivárvány Ház gyermekeiben nem nagyravágyóak, csak szeretetet igényelnek a felnőttektől. Ezt az ott lévő gyerekek is megerősítették, akik arról meséltek nekünk: nem vágynak ajándékokra, csupán annyit szeretnének, hogy legalább karácsonykor együtt lehessen a családjuk, és szeretetben, nevetgélve, játszadozva élhessék meg az ünnepeket.

A látogatásról videófelvétel és riport is készül. Kövesse portálunkat, ha kíváncsi, miként élnek a Szivárvány Házban a gyermekek és pedagógusok.

Kapcsolódók

Kimaradt?