Töltsük fel együtt a magyarfülpösi Szivárvány Ház gyermekeinek éléskamráját!

Továbbra is várjuk olvasóink adományait, amelyekkel feltölthetik a magyarfülpösi Szivárvány Ház éléskamráját: elsősorban tartós élelmiszereket, száraztésztát, étolajat, lisztet, ruhákat, tisztálkodó- és tisztítószereket várunk, amelyek a mélyszegénységben élő magyar gyermekek sorsán könnyítenek. Mivel sok rászoruló gyermek él a mezőségi szórványkollégiumban, minden étel- és ruhaadomány esélyt jelent számukra a tanulásban: ha az olaj és liszt ott a kamra polcán, a napi betevőn már nem, csupán az üzemanyagár előteremtésén kell aggodalmaskodniuk pedagógusaiknak. December 10-ig még esélyt adhatnak olvasóink a mélyszegénységben élő apróságoknak.

Hogy a hátrányos helyzetű kisgyermekek az elkövetkező évben se éhezzenek, arra kérjük olvasóinkat, adakozzanak, ha van rá lehetőségük. A Maszol kezdeményezésére a Marosvásárhelyi Rádió, az Erdélyi Magyar Televízió és a csíkszeredai Fun FM rádió közösen idén is meghirdeti az adománygyűjtést: az élelmiszert, tisztálkodó-, tisztító- és fertőtlenítőszereket december 10-ig Csíkszeredában, Marosvásárhelyen és Kolozsváron is leadhatják.

„Óriási segítség volt a járványhelyzetben, hogy a kamránk tele volt, legalább amiatt nem kellett aggodalmaskodnunk” – hálálkodott Ady István református lelkész a tavalyi támogatásért, majd töredelmesen beismerte, idén talán még nagyobb szükség van az összefogásra, mint eddig bármikor, mert az üzemanyagárak, áram- és gázárak emelkedésével nehezen bírnak lépést tartani. Mivel adományokból tartják fenn magukat, nehézkes minden összeget előteremteniük, a gyermekeket azonban nem lenne szívük kiszolgáltatott helyzetükben magukra hagyni.

Olvasóinkat arra kérjük, ha van lehetőségük, idén is töltsék fel a szórványkollégium éléskamráját, ezzel is tehermentesítve annak bentlakóit, pedagógusait. A gyerekcipőket, tartós élelmiszert, tisztálkodó-, tisztító- és fertőtlenítőszereket Csíkszeredában, Marosvásárhelyen és Kolozsváron is leadhatják.

  • Csíkszeredában a Fun Fm Rádió székhelyén (Venczel József utca, 19.) hétköznaponként 10-17 óra között.
  • Marosvásárhelyen az Erdélyi Magyar Televízió székhelyén (Predeal utca 12.) hétköznaponként 10-17 óra között.
  • Kolozsváron a Maszol szerkesztőségében (Șoimului (Marconi) utca 24/A) hétköznaponként 10-17 óra között.

Csaljunk mosolyt közösen a gyerekek arcára!

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?