Partiumi Kincses Pince Nagykárolyban

A hétvégén tartja a Partiumi Falugazdász Hálózat a Magyarország Agrárminisztériuma által támogatott rendezvényt, amelyen több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mutatja meg borait – amelyeket a közönség természetesen meg is kóstolhat.

Augusztus 6-án és 7-én Nagykárolyba, a Károlyi-kastély parkjába várják a minőségi borok kedvelőit. Itt lesz ugyanis a régió legszínesebb borászati rendezvénye, amelyen felvidéki, muravidéki, vajdasági, magyarországi, erdélyi, partiumi, valamint a Baranya-háromszögben tevékenykedő borászatok mutatják meg az elmúlt évek legjavát jelentő boraikat.

Külön sarkot szentelnek a szőlőfeldolgozás múltját bemutató kisebb kiállításnak, illetve lesz egy vadászsarok is, ahol trófeákat is láthatnak majd az érdeklődők. A borkóstolást és vásárt borászattal kapcsolatos előadások színesítik.

A rendezvény mindkét nap 14 órakor kezdődik és 22 órakor zárul, így kitűnő kísérője lesz a szintén a kastélyparkban tartott hagyományos nagykárolyi augusztusi fesztivál koncertjeinek – szombaton a Holograf, vasárnap este pedig Keresztes Ildikó koncertjének.

A Partiumi Kincses Pince eseményre a belépés 50 lejbe kerül személyenként, ám ebből igazából a belépés szimbolikus 10 lej összegű. A jegyvásárlással a vendég kap egy elegáns borospoharat is, amivel a neves pincészetek nedűit kóstolhatja – ez természetesen távozásnál újra pénzre váltható, de aki akarja, meg is tarthatja a díszes poharat, amelyre a Károlyi-kastélyt gravírozták. A belépő árában négy darab kóstolójegy is van, azaz négy bort lehet megízlelni a bőséges kínálatból, további 5 lejért pedig újabb kóstolójegy vásárolható a rendezvény ideje alatt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kiegészítő rendezvényként ingyenesen lehet majd fotózkodni szombaton egy Photoboot segítségével, valamint sváb strudli is készül az esemény mindkét napján, hogy a megéhező borkóstolók csillapíthassák étvágyukat. Két kóstolás között pedig két sajtos stand portékái is segítenek majd, hogy a szőlőlevek ízei megfelelőképpen elkülönüljenek.

A rendezvény tervezett programja, augusztus 6.
14–22 óra között: sétáló kóstoló és borvásár
14.00: hivatalos megnyitó és köszöntők (beszédet mond Kovács Szabolcs, Szatmár Vidékfejlesztésért Egyesület elnöke, Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora, Barabási Antal Szabolcs, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, dr. Ökrös Oszkár, az agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára)
16.00: Szőlőfajták a Kárpát-medencében régen és ma – Bóné Tibor előadása
18.00: Bakator Szatmár és Bihar megyében – Pálfi Noémi előadása
Augusztus 7.
14–22 óra között:
sétáló kóstoló és borvásár
16.00: helytörténeti áttekintés Nagykárolyról és környékéről
18.00: Szatmár megye borászati értékei
– Kurtinecz Pál előadása

Kapcsolódók

Kimaradt?