Palesztinbarát felvonulás Bukarestben

Több százan vonultak utcára szombaton Bukarestben, hogy a Gázai övezetben dúló háború ellen tiltakozzanak. A palesztinbarát és Izrael-ellenes tüntetésen „Állítsátok le a háborút”, „Állítsátok le a népírtást”, „Le a megszállással”, „Le Izraellel”, „Szabadságot, igazságot”, „Szabad Plesztina” molinókkal masíroztak az Egyetem (Universității) térről a parlament épülete elé.

A tüntetők koszorút helyeztek el | Fotó: a Románia-Palesztina szolidaritás Facebook-oldal

A News.ro beszámolója alapján a tiltakozókat csendőrök kísérték és ellenőrizték is őket. Ahogyan arra a Libertatea rámutatott, Palesztina bukaresti nagykövete, Issam Tawfiq Masalha is részt vett a megmozduláson. A felvonulást a Romániai Palesztin Közösség Egyesülete szervezte a Jalya Palesztina Egyesülettel közösen.

A szervezők közleménye alapján a Gázai övezetben lévő több mint kétmillió emberrel vállalnak szolidaritást. A térséget a történelem legnagyobb koncentrációs lágerekén jellemezték, amely már közel egy hónapja az izraeli erők bombázásainak van kitéve.

Az elmúlt időszakban több más nagyvárosban is szerveztek palesztinbarát tüntetéseket.

Emlékezetes ugyanakkor, hogy a háborút az robbantotta ki, hogy a Hamász terrorszervezet október 7-én súlyos támadást indított izraeli települések ellen a Gázai övezetből.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?