Ötven szórványiskolában indul délutáni oktatási program

Az Iskola Alapítvány által megszervezett Délutáni oktatási program az elmúlt évek során bebizonyította létjogosultságát: egyre több helyszínen egyre nagyobb az érdeklődés a szülők részéről – írja közleményében az RMDSZ.

Az elemi iskolásoknak szánt program a szórványban működik és a tanórák utáni időszakot fedi le. A diákok meleg ebédben részesülnek, szakképzett oktatók segítségével még az iskolában elkészítik a házi feladatokat, továbbá a készségfejlesztő játékok, kreatív és szórakoztató tevékenységek során kovácsolódnak közösséggé. Éppen ezért sok szülő számára egyértelműen nagyon fontos szempont, hogy az Iskola Alapítvány délutáni programja igénybe vehető a magyar tagozattal rendelkező iskolákban – teszik hozzá.

A 2021–2022-es tanévben az alapítvány szeptember 27-től indítja a programot tizenkét megyében és Bukarestben. Összesen 50 helyszínen működik majd a délutáni oktatás, az előző tanévhez képest új helyszín lesz Cegőtelke (Beszterce-Naszód megye), Felsőbánya (Máramaros megye), Újszentes (Temes megye) és Szászfenes (Kolozs megye) is. Jelenleg a szerződéskötések és egyéb adminisztratív teendők lebonyolítása zajlik. A helyszínek és tanintézmények teljes jegyzékét erre a linkre kattintva tekinthetik meg az érdeklődők.

A program a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósult meg.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Kovászna Megye Tanácsa)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?