Taneszközökkel támogatja Hargita megye a Krassó-Szörény megyei szórványközösséget

Több mint hatszáz magyar nyelvű tankönyvvel, szombati iskolával és felnőttképzéssel támogatják a magyar nyelű oktatást a Krassó-Szörény megyei szórványközösségben.

Krassó-Szörény megyében nincs magyar nyelvű oktatás, ezért a Platanus Kulturális Egyesület úgynevezett szombati iskola megnyitását kezdeményezi, ahol a magyar nyelv, történelem és földrajz órákat tartanak majd a gyermekeknek. A kezdeményezés sikerességét Hargita Megyei Tanácsa tankönyvekkel segítette. A jövőben felnőttképzést is indítanak a helyes magyar beszéd és írás elsajátítása érdekében – adta hírül személyes Facebook-oldalán Kun László, az RMDSZ Krassó-Szörény megyei elnöke.

Mint írta, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség támogatásával több mint 600 tankönyvet gyűjtöttek össze és adományoztak a Platanus egyesületnek. Továbbá Hargita Megye Tanácsának köszönhetően a magyar nyelvű oktatással bővített programmal működő resicabányai óvoda jelentős adományt kapott: kellékeket, kifestőket, akvarelleket, gyurmákat stb.

„De az adomány nem áll meg ebben. A beérkezett könyvek között vannak olyan könyvek, amelyeket hasznos anyagként lehet felhasználni hittanórákon vagy bibliaórákon” – fejtette ki bejegyzésében Kun László, aki köszönetet mondott a székelyföldi megyei önkormányzatnak a támogatásért.

„Kérjük, hogy aki fejleszteni kívánja a magyar nyelvű írását és beszédét, vagy aki meg akarja tanulni, jelentkezzen a 0724–391934-es telefonszámon, hogy tanulmányi csoportot hozzunk létre” – tette közzé felhívását a megyei RMDSZ-elnök.

(Címlapkép: Kun László személyes Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?