banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Öt orvost küld Románia Szlovákiába

A segélynyújtási akció költségeit az Európai Unió állja.

Öt orvost és kilenc betegápolót küld Románia Szlovákiába, tudatta a kormány egy közleményben. Az egészségügyi személyzetet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (IGSU) két munkatársa is elkíséri. „A szlovákiai egészségügyi hatóságoknak nagyobb szükségük van a segítségre, mint bármikor korábban, a mi üzenetünk pedig egyszerű: a szlovák egészségügyi állomány nem kell egyedül legyen az ezzel a láthatatlan ellenséggel folytatott egyenlőtlen harcban, nem vagytok egyedül” – áll a közleményben.

A romániai egészségügyi szakemberek felvidéki tartózkodását 21 naposra tervezik. A segélynyújtási akció költségeit az Európai Unió fedezi. Korábban Magyarország és Ausztria is jelezte, hogy segítséget nyújt a túlterhelt szlovák egészségügy tehermentesítéséhez.

Szlovákia azt követően kért segítséget az uniós tagállamoktól, hogy a harmadik járványhullámban a fertőzések száma rendkívüli módon megnőtt. A koronavírus okozta halálozási arányszám az elmúlt hét napban világszinten Szlovákiában volt a legmagasabb.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?