banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Izrael: 95,8 százalékkal csökkent a megbetegedések aránya a beoltottak körében

A koronavírus okozta elhalálozás valószínűségét közel 99 százalékkal csökkenti a Pfizer-BioNTech vakcina.

95,8 százalékkal csökken a koronavírus fertőzés kockázata azok esetében, akik megkapták mindkét Pfizer-BioNTech oltást, jelentette be az izraeli egészségügyi minisztérium. A kórházi kezelésre szorulók és a koronavírusban vagy annak szövődményeiben elhunytak aránya 98,9 százalékkal alacsonyabb az oltottak körében. A láz és a légzési nehézségek megelőzésében a vakcina hatékonysága 98 százalékosnak bizonyult.

Az eredmények a mindkét dózissal beoltott személyektől gyűjtött adatok elemzéséből származnak. Az izraeli egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint január végéig 1,7 millió személy kapta meg mindkét adag vakcinát. Benjamin Netanjahu miniszterelnök a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy két héten belül a felnőtt korú lakosság 95 százalékának az oltás mindkét dózisát beadják.

A sikeres oltási kampány eredményeként vasárnaptól kinyithat az iskolák és a boltok egy része. Az izraeli egészségügyi minisztérium létrehozott egy zöld útlevélnek nevezett telefonos alkalmazást, ami igazolja valakinek oltásból vagy megbetegedésből származó, koronavírussal szembeni védettségét. Aki rendelkezik ilyennel, az megszállhat hotelekben, részt vehet kulturális vagy sport rendezvényeken.

(Nyitókép: Agerpres)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?