banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Összesen 36 illegális bevándorlót tartóztattak fel a román–magyar határszakaszon

Az Arad és a Bihar megyei határőrök az elmúlt 24 órában 36, tehergépkocsikban elrejtőzött bevándorlót tartóztattak fel Gyulavarsándnál, Borsnál és a nagylaki autópálya-határátkelőnél – tájékoztatott szerdán az Arad megyei határrendészet.

A nagylaki autópálya-átkelőnél a keddről szerdára virradó éjszaka két, román állampolgárok által vezetett kamionban 13 afgán bevándorlóra bukkantak a határőrök, a legtöbben közülük korábban menedékjogot kértek a román államtól. Az árukísérő dokumentumok alapján a kamionok Németországba vittek volna autóalkatrészeket – olvasható a közleményben.

A gyulavarsándi határátkelőnél két teherautóban elrejtőzve 11 migránsra bukkantak a hatóságok. Mindkét gépkocsit román sofőr vezette, Horvátországba és Hollandiába tartottak szállítmányukkal. A migránsok Afganisztánból, Pakisztánból és Indiából származnak, legtöbbjük menedékjogkérő.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A borsi autópálya-határátkelőnél egy bolgár sofőr által vezetett nyergesvontató rakterében 12, Afganisztánból és Pakisztánból érkezett migránsra bukkantak a határőrök. Az árukísérő dokumentumok alapján a kamion Lengyelországba tartott. A hatóságok minden esetben kivizsgálást indítottak.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?