Orbán Viktor beszédéről az USR: „Nem szabad megengedni és büntetlenül hagyni”

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elítéli a magyar miniszterelnök EU- és NATO-ellenes romániai beszédét – olvasható a párt által kiadott közleményben.

„Orbán Viktor, Magyarország vezetője újabb Európa- és Nyugat-ellenes kirohanást hajtott végre. Ráadásul megpróbálta elferdíteni a béke fogalmát, és normalizálni Oroszország Ukrajnával szembeni agresszióját. Az ilyen elképzelések szégyenletesek a modern és liberális Európa számára” – mondta Cătălin Drulă, az USR elnöke.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

„Az Ukrajna- és NATO-ellenes üzeneteket, miközben Putyin hadserege templomokat, iskolákat, kórházakat, színházakat és bevásárlóközpontokat bombáz, alig néhány kilométerre Romániától, nem szabad megengedni és büntetlenül hagyni. Sajnálatos, hogy Romániát Orbán Viktor a történelem sötét korszakából származó rasszista elméleteinek platformjául használja” – tette hozzá Drulă.

„Kötelességünk megvédeni Romániát a magyar modellt másolni akaró illiberális erőkkel szemben. Romániának az Európai Unióban van a helye, a demokratikus államok oldalán, és ennek így is kell maradnia” – mondta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?