Néhány tanár „nem megfelelően” viszonyult az egyetemistákhoz az online oktatás során

A digitális tanrend idején a közösségi médiában felfedték néhány oktatónak a hallgatókhoz való „nem megfelelő viszonyulását” - hívja fel a figyelmet közleményében a Romániai Egyetemistaszervezetek Országos Szövetsége (ANOSR), amely szerint intézkedésekre van szükség az ezekhez hasonló „visszaélések” megelőzése érdekében.

A szervezet nem részletezi, hogy milyen visszaélésekről van szó. Közleményében leszögezi, az oktatási törvény 303-as cikkelye előírja, hogy a tanárok munkájának hallgatók általi kiértékelése kötelező, és a felmérés eredményét nyilvánosságra kell hozni. Ezért kérik az egyetemektől, tegyék közzé honlapjukon ezeket a kiértékeléseket, kiemelve a pozitívumokat és az észlelt kihágásokat is. Továbbá kérik, tájékoztassák az egyetemistákat a kiértékelések nyomán hozott intézkedésekről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az ANOSR ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a diákoknak jogukban áll jelenteni az etikai bizottságnál az etikai kódexben előírtak esetleges megszegését, a fegyelmi kihágásokat. "Bár ezek elszórtan érhetők tetten, sokszor súlyosak, és megkérdőjelezik az egyetem ama képességét, hogy felderítse, helyrehozza vagy szükség esetén büntesse ezeket a kihágásokat. Ha a pedagógusok kiértékelés kapcsán a törvény betűje és szelleme szerint járnának el, minden bizonnyal nem lennénk tanúi ilyen eseményeknek" - idézi a közlemény az ANOSR elnökét, Horia-Şerban Oniţát.

(Címlapfotó forrása: Pexels)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?