Túl korainak tartja az iskolák január 11-i megnyitását a tanügyminiszter

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter „túl korainak” tartotta az iskolák megnyitását a tanév január 11-i folytatásával egyidejűleg – írta az edupedu.ro szakportál a tárcavezető által a Pro TV-nek adott nyilatkozat alapján.

Az interjúban Cîmpeanu kifejtette, hogy a koronavírus-járvány miatt országszerte elrendelt online oktatás helyett a tanintézmények „mielőbbi újranyitását” szeretné, de csak, „ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi”.

A tanügyminisztérium egy rendelettel december elején hosszabbította meg az online oktatás érvényességét december 23-ig, a téli vakáció kezdetéig. Azóta nem jelent meg újabb rendelet, csak találgatások, hogy újranyitják-e az iskolákat/óvodákat vagy sem.Egyelőre maradnak az üres tantermek | Illusztráció: Kiss Gábor

A 2020–2021-es tanévet az iskolákban kezdték meg a tanulók, de maszkot kellett viselniük, illetve gyakran kellett kézfertőtlenítőket használniuk, továbbá a szünetekre sem mehettek ki egyszerre, miként az illemhely használata is szabályozva volt. A fertőzések számának emelkedése miatt október elején országszerte elrendelték az online oktatás bevezetését.

Cîmpeanu szerint inkább az elképzelhető, hogy a februári vakáció után, a második félév kezdetén, február 8-án nyitják meg újra az iskolákat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?