Négy ember életét mentette meg egy balesetet szenvedett 17 éves fiú

Szervátültetésnek köszönhetően négy idegen ember életét mentették meg, miután egy 17 éves, a klinikai halál állapotába került fiú bizonyos szerveit a szülei beleegyezésével szombaton eltávolították a bukaresti Bagdasar-Arseni Klinikai Sürgősségi Kórházban.

Miután a 17 éves fiú két nappal ezelőtt többszörös súlyos sérülést szerzett és már csak gépek segítségével tudták életben tartani, a szülők úgy döntöttek, hogy felajánlják gyermekük szerveit azoknak, akinek még meg lehet menteni az életét.

A szerveltávolító műtét idén a második volt a Bagdasar-Arseni kórházban, ami azért is nagy teljesítmény, mert a több mint egy éve fennálló járványhelyzetben is derekasan helytálltak a kórház intenzív terápiás és altatóorvosai.

A fiú veséit és máját a bukaresti Fundeni klinika orvosai távolították el, ennek köszönhetően három romániai személy életét mentették meg. Mivel a fiú szívével kompatibilis befogadót nem találtak Romániában, így egy olaszországi rászoruló számára távolították el azt a római Bambino Gesu Children kórház orvosai.   

(A címlapkép illuszráció | Fotó: Pixabay)

Kapcsolódók

Kimaradt?