Napok óta nem utaltak új koronavírus-fertőzöttet a sepsiszentgyörgyi kórházba

A sepsiszentgyörgyi kórházba három napja nem utaltak új koronavírus-fertőzött beteget és hat napja nem érkezett olyan kritikus állapotban lévő fertőzött, akit azonnal az intenzív terápiás osztályon kellett kezelniük – számolt be érdeklődésünkre András Nagy Róbert. A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház igazgatója szerdai sajtótájékoztatón elmondta: jelenleg 16 koronavírus fertőzöttet és 6 fertőzésgyanús személyt ápolnak.

A járvány harmadik hulláma lecsengésének köszönhetően csökkent a kórházba kerülő fertőzöttek száma. A sepsiszentgyörgyi kórház intenzív terápiás osztályán két személyt ápolnak kritikus állapotban és egy fertőzöttet nagyon kritikus állapotban, lélegeztetőgépen. A többi beteg a kórház fertőző osztályán vagy a tüdőgyógyászati elkülönítőben van súlyos állapotban, majdnem mindannyian oxigénpótlásra szorulnak, számolt be az igazgató.

Hozzátette: az elmúlt egy hét alatt 12 koronavírus fertőzöttet engedtek haza gyógyultan és egy koronavírushoz köthető haláleset történt. A 71 éves sepsiszentgyörgyi asszony több társbetegségben is szenvedett, az orvosoknak nem sikerült megmenteni életét.

András Nagy Róbert szerint a kórház Covid-19 fertőző osztályáról és intenzív terápiás osztályáról egyelőre nem helyezték vissza az egészségügyi személyzetet az egyéb osztályokra, mivel megvárják, hogy a járványügyi adatok tartósan csökkenést mutassanak. Magyarázata szerint korábban is előfordult már, hogy átmenetileg csökkent a fertőzöttek száma, majd ismét erősödött a járvány terjedése.

(A címlapkép a szerző felvétele)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?