Minden sepsiszentgyörgyi diák visszatérhet az iskolába

Sepsiszentgyörgyön egy ezrelék alá csökkent a koronavírus-fertőzöttségi mutató, így szerdától valamennyi iskolai évfolyam visszatérhet a tanintézményekbe.

Illusztráció | A szerző felvételeA Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) keddi jelentése szerint Sepsiszentgyörgyön 0,84 ezrelékre csökkent a 14 napra számolt fertőzési mutató, így ez alapján szerdától a város minden tanulója visszatérhet az iskolapadba. A háromszéki tanfelügyelőség adatai szerint Sepsiszentgyörgy 32 tanintézményében összesen 10 420 diák tanul, és szerdától 1858 öt– hetedik osztályos, 1716 kilencedik–tizenegyedik osztályos, és 606 szakmunkásképzős, esti tagozatos és posztliceális oktatásban résztvevő tanuló térhet vissza az iskolába.

Sepsiszentgyörgyhöz hasonlóan Maksán is áttérnek a zöld forgatókönyvre és a község tanulói visszatérhetnek az iskolapadba. Ezzel szemben Nagyajtán, Bereckben és Esztelneken növekedett a fertőzöttségi mutató, ezért az eddigi zöldről sárga besorolásba kerülnek a települések, s ott az elemi osztályok és végzős évfolyamok tanulóinak kivételével a többi évfolyam online tanul tovább.

A prefektúra adatai szerint Kovászna megyében az elmúlt 24 órában 4 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak és jelenleg 176 aktív fertőzöttet tartanak nyilván. Kovászna megyében a 14 napra számolt fertőzöttségi mutató 0,77 ezrelék. Jelenleg Sepsibükszádon haladja meg a 4 ezreléket az arány, Kézdialmáson 3-4 ezrelék között van, míg Mikóújfaluban, Illyefalván, Zabolán, Esztelneken és Rétyen 1,5 ezrelék felett. A Kovászna megyei oltásközpontokban 58 081 személy kapta meg a vakcinát.

Kapcsolódók

Kimaradt?