Mint a filmekben: autós üldözés és lövöldözés Szilágy megyében

A Szilágy megyei rendőrök több tucat lövést adtak le, hogy megállítsanak egy sofőrt, aki ittasan és jogosítvány nélkül, hamis rendszámú autóval életveszlyesen közlekedett – számolt be Facebook-oldalán az Europol rendőri szakszervezet Az incidens péntek este történt. A rendőrök lövéseitől az autó egyik utasa megsérült.

A rendőrségre a 112-es segélyhívószámon futott be a hívás, mely szerint egy sofőr Zilahon kiszámíthatatlanul, a sávok között cikázva közlekedik. A rendőrség egy közrendvédelmi csapata észre is vette a jelzett autót, de amikor jeleztek neki, hogy álljon meg, a sofőr gyorsított és továbbhajtott. Ezt követően egy másik rendőrségi egység is megpróbálta megállítani az autóst, útlezárást alakítottak ki, de az ámokfutó közéjük hajtott, majd tovább haladt. A rendőröknek félre kellett ugraniuk, hogy ne üsse el őket. Idő közben kiderült, a jelzett autóra hamis rendszámtáblát szereltek, a városi rendőrség ekkor kérte a megyeiek segítségét.

A megyei rendőrfőfelügyelőségre szükség is volt, ugyanis az autós üldözés a megye országútjain folytatódott. Az üldözött sofőr „kétségbeesett próbálkozásai során az egyik rendőri egység megpróbálta megelőzni az autót és biztonságos megállásra bírni, de az ámokfutó többször balra rántotta a kormányt, hogy a rendőrautót letaszítsa az útról. Végül a rendőrök kénytelenek voltak fegyvereiket használni, és több mint 25 lőszert lőttek a levegőbe, hogy megállásra bírják, majd látva, hogy a férfi folytatja a veszélyes menekülést anélkül, hogy az engedelmesség jelét mutatta volna, az utolsó lövéseket az autó kerekeirer adták le” – írták az Europol oldalán.

Az ámokfutó végül letért az útról és egy erdőbe hajtott. Bár „a nyomát egy pillanatra elvesztették, a rendőrök megtalálták az elhagyott autót és azonosították és elfogták a sofőrt is”.

„A drámai szökés” oka 0,83 mg/l alkoholtartalom a sofőr leheletében, továbbá az a tény, hogy nem volt jogosítványa, nem bejegyzett autót vezetett, ráadásul hamis rendszámmal – közölte a rendőrszakszervezet. E szerint gyilkossági kísérlettel is megvádolják, mivel a hátsó ülésen ülő két barátját a lövések veszélyének tette ki, és mivel megpróbálta elütni az őt megállítani szándékozó rendőröket.

Az Europol ugyanakkor hozzáteszi, hogy az üldözés során a menekülő sofőr által vezetett autó egyik utasa megsérült egy golyótól.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?