Azt hitték a rendőrök, elromlott az alkoholszondájuk, annyira ittas volt az autóvezető

Illusztráció: Román Rendőrség/FacebookRekord magas alkoholszintet mértek egy 29 éves Prahova megyei férfi leheletében a rendőrök, akik először azt hitték, hogy elromlott az alkoholszondájuk, mivel az 1,46 milligramm/liter mennyiséget mutatott.

A férfit szombat hajnalban három óra körül állították meg a Prahova megyei Vălenii de Munte városában rutinellenőrzés céljából. Mivel az autóvezető körül érezhetően terjengett az alkoholszag, egyúttal el is végezték a tesztet nála. A két rendőr nem hitt a szemének, hogy 1,46 milligrammot mutat a teszt.

Ezt követően kórházba szállították a férfit, hogy vérminta alapján is megállapítsák, mennyi szeszes italt fogyasztott, mielőtt volánhoz ült. A hatóságok ittas vezetés gyanújával eljárást indítottak ellene.

Mint ismert, 0,80 gramm/liter véralkohol-mennyiségnél kevesebb kihágásnak minősül, ezt pénzbírsággal, illetve a jogosítvány időszakos felfüggesztésével büntetik. A 0,80 gramm feletti érték melletti autóvezetés már bűncselekmény, ebben az esetben kötelező a vérvétel is, a kihágást elkövető személy akár egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható, és a jogosítványát is bevonhatják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?