A forgalommal szemben hajtott egy kamionos a magyarországi autópályán, a rendőrök tétlenül elengedték

Különös videó kezdett terjedni a Facebookon, egy romániai csoportban. A felvételen az látható, hogy egy kamionos szembe hajt a forgalommal a román határhoz közel, Csanádpalota térségében. Mint az a kamerázó kamionos GPS eszközén látszik, még Magyarország területén történt az eset – írta meg a bpiautosok.hu.

A forgalomban feltűnik egy magyar rendőrségi szolgálati gépjármű is, amely azonban a látottakra nem reagál, hanem tétlenül továbbhalad. A videó IDE kattintva érhető el.

Amennyiben már román területen történt volna az incidens, úgy érthető lenne, hogy a magyarországi rendőrök nem avatkozhatnak közbe, mivel egy másik állam területén a rendőri felhatalmazás nem érvényes. A rendőr szolgálati jogviszonya természetesen továbbra is fennáll, csak a rendőri mivoltából származó jogosultságait nem gyakorolhatja egy másik ország területén.

Pillanatkép a Facebookon terjedő videóból

Amint arra többen is rávilágítottak, egyértelműen látszik a kamerázó sofőr járművének GPS eszközén, hogy az eset még Magyarország területén, Csanádpalota közlében történt, így a teljes magyarországi szaksajtó értetlenül áll a történtek előtt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?