Autóbuszbaleset Magyarországon – Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított a busz

Egy mosonmagyaróvári utazási ügynökség autóbuszát érte baleset a magyarországi M7-es autópályán vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított – mondta a Hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa. A balesetben nyolcan meghaltak és ugyancsak nyolcan súlyosan, továbbá negyvenen könnyebben sérültek.

A férfi – aki a nevét nem árulta el – megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki a járművet vezette. Azt is elmondta, hogy a buszt bérelték. „Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat” – mondta. 

Fotók: MTI

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt. Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll. A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

Amint a Maszolon is megírtuk, a balesetben a busz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében átszakította a szalagkorlátot, a sztráda felüljárója hídpillérének ütközött, és az árokba borult. Nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek.

Kapcsolódók

Kimaradt?