Hátra arc! Forgalommal szemben haladt több sofőr is az autópályákon

Az elmúlt napokban ismét több elképesztő eset történt, mikor forgalommal szemben hajtottak felelőtlen sofőrök a magyarországi autópályákon – írta Facebook-oldalán a Magyar Közút Zrt.

A hajmeresztő mutatványokat a forgalmas M3-as autópályán és M0-ás autóúton mutatták a sofőrök, veszélybe sodorva ezzel saját magukat és a többi közlekedőt is. A megdöbbentő húzásokat a kamerák rögzítették.

Július 16-án, pénteken az M0-ás autóúton, 17-én, szombaton délután pedig az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán döntött úgy ismeretlen okból egy-egy sofőr, hogy nem megfelelő számukra a szabályos menetirány. A közösségi oldalakon megjelent információk szerint az M0-áson a sofőr a középső sávban satufékezett, majd megfordult az autóút kellős közepén és úgy haladt tovább.

Az M3-ason szembehajtó sofőr pedig legalább 4-5 kilométeren keresztül haladt a forgalommal szemben.

A Magyar Közút Zrt. felhívja a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a legfontosabb, ha eltévesztünk egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, hogy soha ne forduljunk vagy tolassunk vissza! Álljunk meg a legközelebbi pihenőhelyen és tekintsük át a lehetséges útvonalat, figyeljük a közúti jelzéseket, útirányjelző táblákat.

Romániában sem felelősségteljesebbek a gépkocsivezetők. A Digi24 nézői felvételek alapján közölt riportjában látható, hogy a Bukarestet a Fekete-tenger partjával összekötő A2-es autópályán több sofőr is a forgalommal szemben halad: egyesek a leállósávban, de volt, aki az első sávot használta a szabályosan közlekedő autósok között szlalomozva.

A rendőrség a felvételek alapján próbálja azonosítani és a felelősségre vonni a szabálytalankodókat.

Kapcsolódók

Kimaradt?