banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Szovátaiak és székelyudvarhelyiek a Magyarországon történt baleset áldozatai

Székelyudvarhelyi és szovátai, illetve környékbeli személyek az áldozatai annak a közlekedési balesetnek, amely kedd délután a magyarországi M1-es autópályán, Bábolna térségében történt. Mint ismert, egy román rendszámú, Hargita megyei jelzésű kisbusz hátulról belerohant egy teherautóba, aminek következtében öten életüket veszítették, egy személy pedig súlyosan megsérült.

A járműben hatan utaztak a sofőrrel együtt, két nő és négy férfi, mindannyian Székelyudvarhely és Szováta térségbeliek voltak – nyilatkozta portálunknak J. A., az egyik szovátai női áldozat, J. V. lánya. Mint elmondta, mindannyian németországi vendégmunkára, különböző munkapontokra utaztak volna. A sofőrnek nem volt társa, egyedül vezetett volna végig az úton.Fotó: MTI

„Tizenkét éve ismertük B.B.-t, az udvarhelyi sofőrt, többször utazott vele Németországba az édesanyám, de én is. Nem mondhatom, hogy megbízható volt, mivel sokszor használta a telefonját vezetés közben, messengerezett, vagy akár kimerülésig ült a volánnál. A baleset okáról még pontos információt nem tudok, várjuk a nagykövetség hívását. Azt tudjuk, hogy a balesetben négy kocsi érintett, lehetséges az is, hogy a kamion hirtelen fékezett, ők pedig belerohantak, és a sofőrnek nem volt ideje fékezni” – részletezte az áldozat lánya.  

Hozzátette, nem ez a cég az egyetlen, amely rendszeresen szállított vendégmunkásokat Németországba, azonban mivel már 12 éve velük utaztak, ezúttal is rájuk esett az édesanyja választása. Az utazás előtt a cég több járműve is szervizben volt, ezt a kisbuszt javították meg előbb, így ezzel indultak útnak Németországba.

Amint J. A. elmondta, még várják a budapesti román nagykövetség tájékoztatását arról, hogy az áldozatok földi maradványait miként és mikor szállítják haza. Tájékoztatásuk szerint egy-két napot még tart a baleset körülményeinek a feltárása, ha ez lezárul, intézkednek a hazaszállításról.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?