banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Idén eddig több mint 120 ittas autóvezetőt füleltek le Hargita megyében

Az év kezdete óta 120-nál is több alkohol befolyása alatt lévő autóvezetőt állítottak meg a rendőrök Hargita megyében. Ez a szám valamivel magasabb, mint az előző év ugyanezen időszakában – írja az Agerpres.

A Hargita Megyei Rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip pontosított, hogy 73 esetben szabályszegést, 50 esetben pedig bűncselekményt követtek el az ittas autóba ülők. Ketten megtagadták a vérvételt, míg két személy más tudatmódosító szer hatása alatt vezetett.

Az alkoholos befolyás alatt álló személyek között voltak kiskorúak is, akik természetesen jogosítvány nélkül is vezettek, a legidősebb ittas vezetők 70 évesnél korosabbak voltak.

Az utolsó ilyen esetet csütörtök este jegyezték a megyében: egy 39 éves galócási férfi Csíkszeredában autózott, és az egyik utcában, egy jobbkanyarban elveszítette uralmát a jármű felett, és nekirohant két parkoló autónak. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett. Az autó vezetőjének 1,02 milligramm/liter lég-alkoholkoncentráció volt a leheletében.

A KRESZ szerint a 0,4 mg/l alkoholmennyiségig szabályszegésnek minősül az ittas állapot, míg ezen érték fölött bűncselekmény, és pénzbüntetéssel vagy börtönnel sújtható az elkövető.

(Címlapkép: Facebook)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?