Saját magát jelentette fel egy részeg sofőr, miután rájött, hogy ittasan ült volán mögé

Egy 23 éves fiatalember ittasan ült volán mögé, de amikor rájött, hogy mit tett, a rendőrség segítségét kérte, hogy állítsák meg. Bűnvádi eljárás indult ellene.

Egy 23 éves Suceava megyei fiatalember tárcsázta a 112-es egységes segélyhívószámot, és bejelentett egy ittasan közlekedő sofőrt. Saját magát.

Elmondta a rendőröknek, hogy a szüleivel való veszekedés után elment egy kocsmába inni, hogy túltegye magát a veszekedésen, majd autójával útnak indult. Útközben rájött, hogy helytelen és illegális, amit csinál, ezért félreállt és hívta a rendőrséget - számolt be az esetről a stirisuceava.net.

Illusztráció forrása: Román Rendőrség

A helyszínre érve a rendőrség a sofőrt alkoholszondával tesztelte, a műszer 1,32 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében. Amikor a rendőrség kihallgatta, a fiatalember elmesélte nekik az egész történetet a szüleivel való veszekedésről. 

Bár időben rájött, hogy mekkora hibát követett, a sofőr nem ússza meg a büntetőjogi felelősségre vonást. A rendőrök ittas vezetés miatt bűnvádi eljárást indítottak ellene és bevonták a járművezeteői engedélyét is. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kimaradt?