banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Miért szabadultunk meg a vártnál korábban a kültéri maszkviseléstől? A kormányfő válasza

„Gyorsabban csillapodott a járvány harmadik hulláma, mint gondoltuk” – jelentette ki csütörtök este Frlorin Cîțu miniszterelnök arról, hogy a vártnál korábban, már ettől a hétvégétől lazít a kormány a járványvédelmi intézkedéseken.

Mint ismert, a kormányfő korábban arról beszélt, hogy a korlátozások enyhítése június elsején kezdődik, a szabadtéri maszkviselés kötelezettségét pedig várhatóan augusztusban fogják az egész országban eltörölni, ennek ellenére néhány kivétellel már szombattól le lehet venni kültéren a maszkot, és az éjszakai kijárási tilalom is megszűnik.

A miniszterelnök a Digi24-nek elmondta, már korábban egyeztetett az államfővel arról, hogy ha a járványadatok biztatóan alakulnak, akkor a korlátozások enyhítése elkezdődhet a betervezettnél hamarabb is. Ugyanakkor reménykeltően alakul az átoltottsági arány is. „Több mint 100 ezer ember kapja meg a vakcinát naponta. Ezért döntöttünk úgy, hogy korábban is lazíthatunk” – jelentette ki Cîțu, arra biztatva mindenkit, hogy adassa be az oltást, mert ezen múlik a járványvédelmi intézkedések feloldásának további menetrendje.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?