banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Már június elsejétől megszabadulhatunk a szabadtéri maszkviseléstől

A kormány egyik első lazítási javaslata az lesz, hogy június elsejétől részlegesen töröljék a szabadtéri maszkviselési kötelezettséget – jelentette ki szerda este az egészségügyi miniszter.

Ioana Mihăilă az Europa FM rádiónak nyilatkozott a járvány harmadik hullámáról és a korlátozások várható enyhítéséről. A miniszter elmondta, a pandémia még nem múlt el. „A harmadik hullám valóban kezd lecsillapodni, de ez nem jelenti azt, hogy megszabadultunk a koronavírustól” – jelentette ki.

A tárcavezető közlése szerint az esetszámok csökkenésével együtt járnak az óvatos lazítások is. Az egyik pozitív következmény, hogy hamarosan az összes diák jelenléti oktatásban vehet részt az iskolákban. A június elsejére beharangozott lazításokról elmondta: a szabadtéri maszkviselési kötelezettség részleges eltörlése a kormány egyik első javaslata lesz, amiről konzultálnak a szakemberekkel.

Ioana Mihăilă elmondta, a körvonalazódó javaslat szerint a maszkviselés szabadtéren csak a forgalmasabb, zsúfoltabb helyeken lenne majd kötelező. A miniszter elismerte, nehéz lesz pontosan meghatározni, hogy mi értendő „zsúfolt helyek” alatt. Példaként a tömegrendezvényeket és az autóbuszmegállókat említette.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Mint ismert, Florin Cîțu miniszterelnök korábban már többször beharangozta: ha június elsején a beoltottak száma eléri az ötmilliót, részben feloldják a korlátozó intézkedéseket. Arról már korábban egyezség született a vendéglátóipari ágazat képviselői és a kormány között, hogy a tengerparton nem lesz kötelező a maszkviselés.

(Címlapfotó: Agerpres)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?