Megkezdte a munkát a székelyudvarhelyi RMDSZ új vezetősége

Fotó: RMDSZ„Közös tér, közös cél!” szlogennel indult útjára a székelyudvarhelyi RMDSZ megújult vezetősége, miután a március 28-i választmányi ülésen megbízást kaptak az új elnökségi tagok is. Megígérték, hogy köztérre viszik a beszélgetés, együttműködés útját, mert azt érzékelték, hogy a múltban minden egyeztetés, megbeszélés a város problémáiról a háttérben történt. Ennek jegyében kimozdulnak a városközpontból és „Köztér” néven Székelyudvarhely egyik lakónegyedében nyitnak irodát.

Munkába állt Antal Lóránt István, a Székelyudvarhelyi RMDSZ új elnöke és a városi szervezet választmánya. Az egy hónappal ezelőtti tisztújító választásokat követően a választmánynak 12 új tagja lett: Antal Csilla, Incze Csongor, Derzsi László, Raffai László, Nagy Csaba, Gidó Csaba, Bálint Attila, Koncz Melinda, Takács János, Jakab Áron Csaba, Berkeczi Zorán és Széll Tamás.

A választmány kidolgozta a városi szervezet munkaprogramját, mint mondják, ennek középpontjában a város lakói állnak.

„Mint politikai szervezetnek a székelyudvarhelyi RMDSZ legfontosabb célja a székelyudvarhelyi lakosság szolgálata, gyerekektől a nyugdíjasokig. Egyértelműen ennek alárendelve készülünk arra, hogy a város vezetésére is meghatalmazást szerezzünk az udvarhelyi választópolgároktól, hiszen ezáltal több eszköz, lehetőség fog rendelkezésünkre állni, hogy a székelyudvarhelyi emberek élete és életkörülményeik napról napra javuljanak” – nyilatkozta Antal Lóránt.

A szervezet új elnöke elmondta, hogy megválasztását követő időszakban számos egyeztetést folytatott le a volt versenytársával, Miklós Zoltán múzeumigazgatóval, ahogy a más pártokban tevékenykedőkkel is, hogy megtalálják a konszenzust.

„Több társadalmi réteg képviselőjével egyeztettem, aminek nyomán hat olyan ember fogadta el felkérésemet, aki tenni akar Székelyudvarhely közéletének megváltoztatásáért, és tenni akar a székelyudvarhelyi emberek érdekében, ugyanakkor mindenikük az életben már sok mindent letett az asztalra” - fogalmazott Antal.

A március 28-án megtartott választmányi ülésen megbízást kaptak az új elnökségi tagok is, az új elnök munkáját közvetlenül az alábbi személyek fogják segíteni alelnökként: Boros Viktória, egy helyi cukrászlabor vezetője, Szakács-Paál István, a székelyudvarhelyi inkubátorház vezetője, dr. Tubák Nimród orvos, Korodi-Vass Irma nyugdíjas, László Zsolt közgazdász és a Székelyudvarhelyi FC csapatmenedzsere, valamint Zsombori Csongor vállalkozó.

„Az újonnan felálló elnökség mellé egy konzultatív testületet is létrehoztunk, amelynek feladata, hogy kiegészítse az elnökség munkáját, és amelyben a városért tenni akaró civilek, különböző tevékenységi körben dolgozó és értéket teremtő emberek, civil szférát képviselő személyek is szerepet vállalhassanak és rendszerűen hozzájáruljanak az újraszerveződő városi RMDSZ felépítéséhez, ugyanakkor együtt készüljünk fel 2024-re, az önkormányzati választásokra” - tájékoztatott Antal Lóránt. A városi elnök elmondta, hogy a konzultatív testületben eddig Hajdó Csaba, a farkaslaki légzsákgyár igazgatója, Geréb László, az Romániai Magyar Közgazdász Társaság udvarhelyi elnöke, Nagy György vállalkozó, Elekes Gyula művész, György István asztalteniszező és Ferenc Csaba, a Hargita Rally főszervezője, valamint Fazakas Szabolcs, a Legendárium ötletgazdája vállalt szerepet.

A megújult elnökség a „Közös tér, közös cél!” szlogennel indult útjára, miután megvitatták a szervezet rövid és középtávú cselekvési tervét. Antal Lóránt kihangsúlyozta, hogy szeretnének minél többet az emberek között lenni, minél többször meghallgatni a problémáikat és ezekre megoldásokkal előállni. E célból kimozdulnak a városközpontból és a Bethlen negyedben nyitnak irodát.

„Ennek az irodának a neve Köztér lesz, pontosan azért, mert köztérre akarjuk vinni a problémákat. Azért választottuk a köztéren való vita és beszélgetés, együttműködés útját, mert azt érzékeltük, hogy az elmúlt több mint két évtizedben szinte minden egyeztetés, megbeszélés a város problémáiról a háttérben történt, kihagyva az embereket, a lakókat. Mi a háttérből a köztérre visszük ezeket, együtt fogunk dolgozni a székelyudvarhelyi lakókkal minden egyes kérdésben – összegzett Antal Lóránt.

Kapcsolódók

Kimaradt?