banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Megkérdezték a minisztert: kinyitnak-e az iskolák a tavaszi szünidő után?

A tantermi oktatáshoz való visszatérés elengedhetetlen feltétele a járványmutatók csökkenése, a gyermekek tesztelése és a tanárok oltása csak kedvező feltételeket teremtenek - jelentette ki csütörtök este a tanügyminiszter.

Sorin Cîmpeanut arról kérdezték a közszolgálati televízió adásában, hogy mi történik majd az iskolákkal a május 3-ig tartó, meghosszabbított tavaszi szünidő után. A tárcavezető azt mondta: a tanintézmények - a járványügyi adatok függvényében - május elején, tehát közvetlenül a vakáció után, vagy „május második felében” tudnak ismét kinyitni.

A tárcavezető úgy fogalmazott: „meghaladja az oktatási minisztérium felfogóképességét”, hogy mi a logika abban, hogy a piros forgatókönyvben lévő településeken a negyedik osztályosok teljes létszámmal mehetnek iskolába, a képességvizsga előtt álló nyolcadikosoknak pedig - ugyanabban az iskolában, ugyanakkora osztálytermekben - csak fele vehet részt tantermi oktatáson. Ezt az oktatási és az egészségügyi minisztérium közös rendelete írja elő, és az utóbbi tárca kérte.

(A címlapfotó illusztráció | Szerző: Kulcsár Mária)

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?