banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Prioritásnak tartja az államelnök a diákok iskolába való visszatérését

A tavaszi vakáció után az eddig ismert forgatókönyvek szerint folytatódik a tanítás, közölte csütörtökön az Államelnöki Hivatal, amely prioritásnak tartja a diákok mielőbbi visszatérését az iskolába.

Klaus Iohannis államfő Sorin Cîmpeanu oktatási miniszterrel egyeztetett csütörtökön az iskolák helyzetéről. Ezt követően az Államelnöki Hivatal közleményt adott ki, melyben azt írták, a vakáció lejártával az eddig ismert forgatókönyvek szerint folytatódik a tanítás.

"A fő célkitűzés az, hogy minden diák a lehető leghamarabb visszatérhessen az iskolába, ez azonban a járványügyi helyzettől függ" - hangsúlyozzák a közleményben. Az államfő a találkozón kiemelte az oltási folyamat felgyorsításának szükségességét a tanügyi személyzet körében, hangsúlyozva, hogy "a pedagógusok minél nagyobb számban történő immunizálása hozzájárul a fizikai jelenléttel zajló oktatás biztonságossá tételéhez".

Az oktatási és az egészségügyi miniszter február eleji közös rendeletének értelmében az egyes települések fertőzöttségi rátájától függően három forgatókönyv szerint zajlik a tanítás a második félévben az oktatási intézményekben.

Azokon a településeken, ahol az elmúlt 14 napban regisztrált új fertőzöttek száma nem haladja meg az 1 ezreléket, minden óvodában és iskolában fizikai jelenléttel zajlik az oktatás mindenki számára. 1 és 3 ezrelék közötti incidencia esetében az óvodások, elemi osztályosok, illetve a végzős - 8., 12., és 13. - osztályok diákjai mehetnek iskolába, a 3 ezreléket meghaladó ráta esetében pedig csupán az óvodások és a kisiskolások. A többiek számára online rendszerben zajlik az oktatás.

(Címlapfotó forrása: Kulcsár Mária)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?