Megjelent a rendelet a módosult tanévszerkezetről

Megjelent a Hivatalos Közlönyben az idei tanév szerkezetét módosító minisztériumi rendelet.

Ennek értelmében az idei tanév egy héttel lerövidült, a másodiuk félév június 25-én zárul. Az országos vizsgák dátuma nem változik és a végzős évfolyamok online oktatásban vesznek részt áprilisban, rájuk nem lesz érvényes az egy hónapos tavaszi szünidő.

Négyhetes vakációjuk lesz az előkészítő osztályosoknak, elemiseknek, V-VII. osztályosoknak, valamint a IX-XI.-eseknek április 2. és május 4. között, a végzős évfolyamok az eredeti tervnek megfelelően, április 2. és 11., valamint április 30. és május 9. között mennek húsvéti vakációra.

A két vakáció között a vizsgákra készülő diákok online oktatásban vesznek részt. A miniszteri rendelet szerint ugynakkor a tavaszi vakáció ideje alatt felzárkóztató órákat lehet tartani azokon a településeken, ahol a fertőzési ráta 6-nál alacsonyabb. Ugyanakkor – a megyei közegészségügyi igazgatóságok jóváhagyásával – fizikai jelenléttel működhetnek az óvodák is.

Az idei képességvizsgát június 22-e és 25-e között tartják meg, az érettségi írásbeli próbáira pedig június 28-a és július elseje között kerül sor. A szóbeli vizsgák elmaradnak, de akárcsak tavaly, valamilyen módszertan szerint minősítést fognak kapni a diákok.

(Címlapi illusztráció forrása: Adobe Stock)

Kapcsolódók

Kimaradt?