Maszol #Fórum: 2004. december 5. - Nemzetárulás vagy egy jól sikerült gyűlöletkampány?

Rendhagyó kiadással jelentkezik december 6-án, hétfőn 20 órától a Maszol élő beszélgető műsora, a #Fórum. Mai adásunk fő témája a 2004. december 5-ei magyarországi népszavazás, illetve az azt megelőző kampány és az azóta eltelt időszak kiútkeresése. 

A hírhedté vált referendumon a kórházak privatizációja mellett a választóknak arról is dönteniük kellett, hogy a magyar állam bevezesse-e a kedvezményes honosítási eljárást. Mint ismert, a feszültségektől terhes kampány végén a népszavazás eredménytelenül zárult, ugyanis a választási részvétel elmaradt a várakozásoktól. Igaz, hogy a kormányváltást követően 2010-ben a Magyar Országgyűlés elsöprő többséggel elfogadta az állampolgársági törvényt, de a korábban ejtett sebek mindmáig nem gyógyultak be.

A Maszol #Fórum mai élő adásában Horváth István szociológussal és Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével idézzük fel az akkor történteket és keressük a válaszokat azokra a kérdésekre, amelyek azóta is foglalkoztatják a közvéleményt.

A beszélgetést moderálja Varga-Mihály Márton. 

Ha kérdése vagy véleménye, személyes élménye vagy keserű emléke van a tizenhét évvel ezelőtti eseményekről, írja meg kommentben az élő adás alatt! 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?