Május 16-án kezdődik az óvodai újrairatkozás

Május 16-ától kérvényezhetik a szülők azoknak a gyermekeknek az óvodába való újraíratását, akik a 2021/2022-es tanévben is óvodások voltak, és még nem iskolakötelesek; azoknak a jelentkezését, akik eddig nem jártak óvodába, május 30-ától fogadják – tájékoztatott az oktatási minisztérium.

A beiratkozási iratcsomók benyújtásához időpontot lehet kérni az óvodáktól, ehhez faxon, telefonon vagy e-mailen is el lehet küldeni a gyermek és a szülők adatait. Az újrairatkozási folyamat lezárása után a fennmaradó helyeket korcsoportok szerinti csökkenő sorrendben (nagy csoport, középső csoport, kis csoport) osztják le.Fotó: Agerpres

Túljelentkezés esetén a sorrendet az általános, majd a specifikus beiratkozási kritériumok figyelembe vételével szabják meg. Általános feltételek: ha a gyermek mindkét szülőre árva, vagy állami gondozásban van; ha a gyermek egyik szülőre árva; ha a gyermek testvére ugyanabba az oktatási intézménybe jár; ha a gyermek fogyatékkal él.

A specifikus kritériumokat minden óvoda maga dolgozza ki, de jóvá kell hagynia az illetékes tanfelügyelőség jogi tanácsosának. Ennek határideje 2022. május 27-e.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?