Szerdától kezdődik az óvodai iratkozások időszaka

Szerdától startol az óvodai iratkozások időszaka - olvasható a tanügyminisztérium közleményében.

Szerdától május 20-ig az újrairatkozások zajlanak, ekkor azok a szülők adhatják le kéréseiket, akiknek gyermeke már óvodás (3-tól 6 éves). A második szakaszban (május 23.-június 17.) azokat a gyerekeket iratják be, akik kiscsoportba készülnek, és akik 2016 végéig betöltik a harmadik életévüket. Az iratkozásokat a minisztérium július 29-ig le szeretné zárni.

Minden óvoda maga dönti el, hogy milyen órarend szerint fogadja a szülőket - olvasható a közleményben. A tanügyminisztérium felhívja a figyelmet, hogy ha maradnak még helyek a kiscsoportokban, lehetőség van 2 és 3 év közötti gyermekek beiratására. Ha a meghirdetett helyek számánál több kérés érkezi, az óvoda maga dönti el, milyen kritériumok mentén válogat.

A szülőknek lehetőségük van arra, hogy túljelentkezés esetén a tanfelügyelőségekhez forduljanak, amelyek elbírálják a speciális helyzeteket. Erre augusztus 1-30. között kerül sor. Minden szülő maga döntheti el, melyik óvodába íratja gyermekét.

A sokkoló bukaresti eset miatt - amikor egy működési engedéllyel nem rendelkező óvodában maga az igazgatónő ütlegelte a kicsiket - a tanügyminisztérium kötelezte az intézményeket, hogy jól látható helyen tüntessék fel: rendelkeznek-e működési engedéllyel, akkreditációval. Az akkreditációs dokumentumokat a Romániai Közoktatási Minőségbiztosítási Hatóság bocsátja ki. 

Kapcsolódók

Kimaradt?