Lebuktak: így jutottak jogosítványhoz több ezer euróért

Több mint ötven személyt gyanúsítanak azzal, hogy csaltak a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgán Ilfov megyében. Kilenc személyt őrizetbe vettek. A csalók ellen büntetőeljárás indult.

Egy tanulót, egy járművezető-oktatót és egy súgót értek tetten a rendőrök a jogosítvány megszerzéséhez szükséges képességvizsgán szerdán. Az Ilfov megyei Rendőr-főkapitányság szerint a 32 éves tanulóvezető a ruháján és fülében lévő audio-video eszközök segítségével tudott csalni az elméleti vizsgán. A kamera segítségével a súgó láthatta a képernyőt és a fülhallgató révén továbbítani tudta a helyes válaszokat a vizsgázónak.

Fotó forrása: román rendőrség

Ugyanezen a napon az illetékes hatóságok ellenőrzést tartottak három bukaresti sofőriskola telephelyén, valamint a három tetten ért személy közül kéttőnél. A dokumentációk átvizsgálása után a rendőrök tovább 56 személyt gyanúsítanak az elméleti vizsgán elkövetett csalással.

A nyomozás során kiderült, hogy 2018 és 2022 között egy 43 éves gépjárművezető-oktató és egy 28 éves férfi, aki súgóként tevékenykedett, több tucat embert toborzott, és segítette őket az elméleti vizsgán a sikeres szerepléshez. A vezetői engedély megszerzéséért a csalók három és hétezer euró közötti összeget kértek.

A rendőrök állítása szerint a Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Hivatal (DRPCIV) alkalmazottainak egyike sem vett részt a bűncselekményben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?